NOVÁ BAŇA: Mladé talenty aj tento rok podporí Poprock fest

10.06.2012 Žarnovica

Nová Baňa 10. júna (TASR) - V posledný júnový piatok a sobotu (29. a 30. 6.) sa uskutoční v Novej Bani už štvrtý ročník nekomerčného festivalu Poprock fest, ktorý podporuje mladé talenty a dáva im priestor na svoju prezentáciu. Aj tento rok si diváci budú môcť vypočuť viac ako 20 kapiel rôzneho žánrového zamerania a zabaviť sa pri dobrej muzike.

"Za všetkých možno spomenúť kapelu ENS s exsuperstáristom Michalom Chrenkom, ktorý hrá v kapele na bicie, kapelu Maddogx, ktorá minulý rok vydala debutové CD pod dohľadom člena skupiny Elán Henryho Tótha, vycibrené melódie Roba Patejdla, vynikajúco zvládnuté grify zoskupenia Juraj Kupec and Natalia alebo ten správny „nárez“ kapely Tristana," uviedol koordinátor festivalu Jaroslav Svetík. Chýbať nebudú ani hosťujúce kapely z Českej republiky.

Záujem z neformálnej hudobnej verejnosti o toto podujatie podľa Svetíka stále rastie. V prvom ročníku sa prihlásilo na účinkovanie približne 25 kapiel a v tomto to už bolo viac ako 140. Organizátori zoskupení okolo Občianskeho združenia RETRO sa tento ročník rozhodli umiestniť do rekreačného zariadenia LOSOS, ktoré dáva možnosti podujatie obohatiť o ďalšie aktivity.

Návštevníci si budú môcť popri muzike vychutnať posedenie pri stoloch, na lavičkách alebo len tak na dekách, ochutnať grilované špeciality, guláš, ktorý navaria súťažiaci gurmáni, nakúpiť si darčekové predmety s rockovou tematikou a prezrieť si motorkárske skvosty, ktoré tiež pozvali na podujatie. Budú si tiež môcť vyskúšať súťaž v pretláčaní rukou podľa medzinárodných pravidiel a možno aj nejaké to prekvapenie, ktoré pripravujú organizátori. Chýbať nebude ani obľúbená diskotéka s retro nádychom.
 

Vyberte región